20. mai 2018

Vårens myke melodi


Ingen ringer våren så melodiøst og mykt inn som Kubjellene. Kveldssolen fremhever deres skjønnhet til det fulle.


 

Auriklene står der så ranke på hedersplass. Den rødrosa under er fra min barndoms hage og er meg ekstra kjær.Navnelapper har en tendens til å fly sin vei i løpet av året, men så lenge Primulaene ikke tar samme veien er jeg fornøyd.


Primula 'Garriarde Guinevere' er ny av året. Nydelig svak rosa farge med et praktfullt mørkt bladverk.

For ikke å glemme de svevende blå stjernene som funkler i vårens skinn. Forglemmegeisøster 'Jack Frost' er jo bare vakker og de "vanlige" Forglemmegeiene har etterhvert spredd seg over hele Enerhagen. Litt av et skue.


Vårkjærminne! For et vidunderlig navn.


Jeg er heldig å ha tepper av Maria Nøkleblom i rød, oransje og gule nyanser. De har stått der i uminnelige tider (minst 60 år)


Så skal kropp og sjel også ha litt hvile mellom hageøktene. Herfra kan vårens myke melodi få synke inn.

Ha en god uke!

17. mai 2018

Hvitt og gult i skjønn forening


Gratulerer med dagen! Kanskje ikke de rette fargene jeg byr på i dag, men fint å supplere litt. Bedet med hvite og gule kombinasjoner blomstrer nå i skjønn forening. Hundetannliljen 'Pagoda' kom tilbake etter å ha tatt seg et hvileår. Velkommen skal den være, så fin som den er. Jeg fikk noen biter med Småhjerte av en hagevenn i fjor og humlene fryder seg.
Akk, hvor nydelig den er - Fritillaria 'Pallidiflora'. En sann favoritt i vårhagen. Min andre Hundetannlilje som vil blomstre er 'White Beauty'. Lekker som bare det. En rosa og lilla vil seg absolutt ikke, tross to forsøk. 


Hvite Ruterliljer overgår de lilla synes jeg. Synes som om de er laget av slitesterk silke, der de skinner så fint i kveldssolen.


Narcissus 'Camassia' liker godt å skifte drakt, en til hverdags og en til fest.


Fritillaria 'Rubra Maxima' står så majestetisk med sine prydefulle klokker. Det er kun den gule som blomstrer hos meg. De oransje står der kun med bladverket sitt. Noen andre som opplever det samme?


Fritillaria 'Raddeana' er også en lise for øyet. Jeg rakk såvidt å få med med årets blomstring. Den lille kvisten med Forsythia som jeg fikk av en nabo for et par år siden, kom med noen få blomster i år. Det er nok ingen fare for at den ikke skal vokse seg stor.


'Tulipanen 'White Elegance' er kremgul i sin første fase. Her dirigerer den musikken for resten av gjengen i bedet.


'Sylvestris' tulipanen vil også dirigere, så det blir et herlig orkester blant de hvite og gule denne vårdagen i mai.

Riktig god pinse!

15. mai 2018

Tulipantid


Tulipantid er virkelig en storhetstid på Enerhagen. Jeg plantet kun noen få nye tulipanløker i fjor, da jeg ville se hvilke gamle som fant på å komme tilbake. Det ble faktisk ganske mange. En nykommer jeg har spedd på med er 'Candy Prince'. Den fant fin harmoni med gamle 'Purple Prince'.


'Purple Prince' og 'Negrita Double' ser ut til å være rimelig utholdende. Flere år siden jeg plantet disse. De kommer ikke i like rikt monn lenger, men hva gjør vel det?
'Pink Impression' er også en av de som byr på repriser.


'Little Beauty' oppfører seg som villtulipaner flest - langlivet og brer om seg i stadig større tuer.


 'Purple Dream' kom igjen på andre året. 


'White Elegance' er aldeles lekker og blir kremgul i sollyset. 


Denne skjønnheten skulle jeg gjerne hatt navn på. Noen som kan hjelpe?


Blant de gule tulipanene synes jeg godt om 'Sylvestris'. En skikkelig hardhaus.'Turkestanica' er uten tvil min favorittulipan. Den vet å skille seg ut og er en av de første tulipanene jeg plantet på Enerhagen.


Lekkerbisken 'Orange Angelique' gledet meg stort med sin tilbakekomst. 


'Lasting Love' bærer navnet sitt med rette. Den hoppet over blomstring i fjor, men kom med to vakre liljer.


En gammel navnløs og 'Ballerina' dukker trofast opp i mitt bortgjemte og til tider svært bortglemte bed. Takk skal dere ha der der lyser opp.


Imponerende at såpass mange ville komme tilbake i år. Nyter hver og en. Så er det deilig å tenke på at flere sentblomstrende tulipaner venter på å sprette ut i all sin prakt.

Mai du skjønne milde, som også kom med herlig sommervarme siste uken!
Ha en fin 17. mai og pinse alle sammen.

Jeg lenker meg til Trâdgårdsfâgring, et flott samlingsplass for nordiske hagebloggere.