20. april 2017

Månedens bilde - Blommig fredag


'Månedens bilde' er denne ukens tema i Blommig fredag. Med den herlige vårblomstringen som brer om seg i hagen nå, kunne jeg ikke nøye meg med et bilde. Det yter ikke rettferdighet til de som ikke fikk bli med. Helena har heldigvis gitt oss et stort tolkningsrom.

 

Selv om påsken ikke har vært av det varmeste slaget, så skrider våren frem. De tidlige skjønnhetene er kommet. Våriris har en kjær plass i mitt hagehjerte. Her er
Iris Reticulata 'Cantab' og 'Purple Gem'.


Den hvite blåveis en som jeg fikk av en hagevenn for en del år tilbake ser ut til å ha etablert seg godt. Må stadig bort å beundre den. Så har vi jo dronningen av dem alle, som troner høyest på denne tiden; Fritillaria 'Raddeana'. Er hun ikke praktfull?

  

Scilla lyser opp med sin skarpe blåfarge og jeg minner meg nok en gang på at jeg skal plante hemningsløst mange denne høsten. Lungeurten vokser i svære klynger ute i skogen og et par har fått komme inn i hagen. Ser så uskyldig ut, men jeg må holde den under kontroll så den ikke overtar bedet.

Jeg velger meg april mens jeg venter på mai du skjønne milde.
Nyt og del flere månedens bilde(r) hos Blommig fredag

Alt godt for helgen som kommer!

7. april 2017

God påske!Våren jubler i hagen og påsken er i emning. Det skal bli nydelig med ferie fylt med langsomme dager, jord under neglene og tid til å nyte alle skjønnheter som våren byr på.


Krokusene er ikke lenger alene. De akkompagneres av tindrende vårstjerner.


Snøklokkene ringer fortsatt våren inn med sin mildhet.Vi kommer ikke utenom gult til påske.

Riktig god og vårlig påske til dere alle!


30. mars 2017

Vårtegn 2017 - Blommig fredagAlle tegn tyder på at våren er kommet for å bli! Kroppen bobler som en magnumflaske med champagne og fingrene vil helst bo i jorden. Solen gir varme, humlene har våknet til liv, fuglene kvitrer høylytt, det lukter deilig jord og de vakreste mirakler åpenbarer seg i bedene.
Tid for å omfavne våren med uforbeholden glede!Våren byr på de skjønneste tepper av krokus. Klynger av 'Cream beauty' og ''Sieberi tricolor' er ikke å forakte!
Jeg kaster rundt meg med løker hver høst og det skaper alltid overraskelser når en ny vår er i emning.
De vidunderlige knallblå Iris 'Reticulata' lyser opp i hagen. Kan ikke se meg mett på de.


 


 
Tenk at atter en vår er kommet. Vi går en vidunderlig tid i møte med nye vårtegn hver dag.Del og nyt flere vårtegn hos Blommig fredag

Ha en skjønn og vårlig helg! 
17. mars 2017

Glede - Blommig fredag 'Glede' er ukens tema hos Blommig fredag. Det er uendelig mye å glede seg. Akkurat nå  kjenner jeg på en overstadig og brusende glede over de første vårtegnene i hagen.
Hvilken glede kan overgå den jeg føler når snøklokkene ringer våren inn med sine skjønne og nikkende hoder....  Så har vi tre ekorn som stadig kommer på besøk og som gleder oss stort med sine barnlige og lekende sprell. Herlig!


Ja, så er det en sann glede å være tilbake på bloggen igjen etter nok en runde med kranglete betennelser i skulderen. Gleder meg over å ta del i vårspretten rundt i bloggland.

Del og nyt gleder hos Blommig fredag
Ha en gledesfylt helg! 

10. februar 2017

I år skal jeg... Blommig fredag


I år skal jeg....Ja, hva skal jeg i år? Ikke så mye...tror jeg..Eller skal jeg det?

 
Jo, i år skal jeg flytte litt på en del roser. Det har blitt mange av de i hagen siste årene og etterhvert som man blir kjent med de, forstår man at noen nok vil trives bedre andre steder.


I år skal jeg ta meg "råd" til å plukke tulipaner til å nyte inne. Jeg har hatt en slags ærefrykt for å gjøre det, da de troner så vakkert i bedene. Men i år skal jeg...!


I år skal jeg la humla suse. Jeg skal nyte og glede meg over at alle de humlevennlige plantene jeg har satt blir flittig besøkt.


 

I år skal jeg fortsette å fremelske og fremsnakke de ikke fullt så "moteriktige" fyrrige fargene.


I år skal jeg gjøre mitt ytterste for å bli mer begeistret for flerfargete liljer. Så skal jeg la Forglemmegeiene få spre seg så mye de bare vil, både i og utenfor bedene.

I år skal jeg, som tidligere år, plante store mengder med Dahlia, både i potter og i bed. I år får jeg håpe at overvintringen har vært gjestmild med dem.
I år skal jeg...i år skal jeg... 
Hva skal du?

Ha en vidunderlig helg!
For mer "I år skal jeg..." ta en tur innom